Vettel nepríde o titul majstra sveta, podľa FIA neporušil pravidlá

30.11.2012 Celý región

Londýn 30. novembra (TASR) - Nemecký pilot F1 Sebastian Vettel z tímu Red Bull Racing nepríde o tretí titul majstra sveta.

Podľa vyjadrenia Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) počas záverečnej Veľkej ceny Brazílie na okruhu Interlagos neporušil pravidlá a jeho šieste miesto ostáva v platnosti.

Vedenie stajne Ferrari podalo protest proti výsledkom pretekov argumentujúc tým, že Nemec predbehol Jeana-Erica Vergneho v okamihu, keď na nebezpečenstvo na trati upozorňovala žltá vlajka. Ak by FIA protest uznala, Vettel by klesol zo 6. na 8. priečku a majstrom sveta by sa stal líder tímu z Maranella Španiel Fernando Alonso.

"Dostali sme list od predstaviteľov Scuderie Ferrari v súvislosti s predbiehacím manévrom Sebastiana Vettela na VC Brazílie. Po zhliadnutí opakovaného záznamu sme usúdili, že zo strany pilota Red Bullu neprišlo k žiadnemu porušeniu pravidiel. Nie je teda žiaden dôvod iniciovať vyšetrovanie a výsledky VC Brazílie zostávajú nezmenené," uvádza sa v stanovisku FIA, ktoré priniesla agentúra Reuters.
 

Vyberte región